Luciana Mosconi

 

Met de eierpasta van Luciana Mosconi ontdek je de Italiaanse regio De Marken met je zintuigen. Het is een regio die het beste en de essentie van Italië representeert. Ga mee op reis naar de prachtige culinaire tradities, wonderen van de kunst en het fabelachtige landschap. Maak een reis door het hart van smaak, schoonheid en kwaliteit. Door de tradities en traditionele waarden streng te bewaken won Luciana Mosconi het vertrouwen van miljoenen pastamakers liefhebbers in Italië en over de hele wereld.  

 

De ziel van de Marken

De pastamakers van Luciana Mosconi begeven zich in het gebied van Sibillini-gebergte tot de zee met de glooiende, eindeloze heuvels daar tussenin. De fabrieken staan in Matelica en en de regionale hoofdstad Ancona. De een maakt gedroogde eierpasta en de andere verse pasta. Het zijn niet alleen hoogwaardige pasta’s van verse eieren, zorgvuldig geselecteerd harde tarwegriesmeel en de vullingen van topkwaliteit uit Italië zelf; de producten bevatten ook de ziel van de geschiedenis van de streek die al eeuwen van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Geschiedenis

Luciana Mosconi wist als kind al dat wat op tafel komt heilig is en dat je nooit concessies doet aan de kwaliteit. In 1992 ontdekten Manfredo en Marcello Pennazzi haar pasta in een klein fabriekje en ze waren meteen verkocht. Ze investeerden in een grotere fabriek waardoor ze op basis van de kwaliteit en het geheime recept van Luciana, meer mensen van deze bijzondere pasta konden laten genieten. Natuurlijk kreeg het merk haar naam. 

Nadat het deeg dubbel is gekneed wordt het zonder mechanische persen en thermische belasting uitgerold. Het langzame droogproces gebeurt bij een lage temperatuur. Luciana Mosconi  onderscheidt zich met dit exclusieve productieproces. Het bedrijf is nog altijd volledig gericht op de vervolmaking van de perfectie en het bewaken en garanderen van de hoogste kwaliteit van de ingrediënten.  Luciana Mosconi gebruikt uitsluitend 100% Italiaans griesmeel, verse Italiaanse eieren.