Chocolade uit parma

Merknaam

De nazaten van Gian Battista en zijn neven deden in 2012 een fascinerende ontdekking. In de kelder van een van de familieleden ontdekte ze een stoffig boek. Het was het originele receptenboek van het bedrijf. Het merk en de productie worden daarna in ere hersteld.

Vandaag de dag is datzelfde receptenboek de basis van alle chocolade, ijs en banketproducten van Banchini. De cacao komt voornamelijk uit Venezuela, Madagaskar, Mexico en Papa Nieuw-Guinea. Het merk maakt diverse lijnen chocolade voor fijnproevers in vele varianten.  

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

“De wedergeboorte van een roemrijke chocolade traditie uit Parma“

Gian Battista Banchini werd geboren in 1845 in Viganella, een klein bergdorp in Noord-Italië. Al op jonge leeftijd begint hij met de handel in steenkool. Nadat hij naar Parma verhuist komt hij in 1870 in contact met het Caffe’ Bontadina op het Piazza Garibaldi. Daar leerde hij het vak van chocolatier.

Nadat de eigenaar van de chocolaterie overlijdt, erft Gian Battista het bedrijf in 1879. Hij gaat zich volledig richten op de productie van chocolade. Aan het einde van de eeuw werd de fabriek een van de belangrijkste bedrijven in de stad met meerdere winkels.

Begin vorige eeuw wonnen ze toonaangevende vakprijzen op internationale tentoonstellingen.

Nadat Gian Battista in 1919 overlijdt nemen zijn neven het over. In 1956 besluiten ze te stoppen met het bedrijf.

About Me

Quisque quis mauris tempus, faucibus lacus sit amet, volutpat felis. Suspendisse sodales sagittis venenatis. Morbi purus magna, volutpat sed nunc cursus, posuere porttitor est. Nullam molestie enim quis turpis commodo tincidunt. Suspendisse potenti. In vitae consectetur nibh.

winkel lokaal

Verkrijgbaar bij

Onze Italiaanse chocolade, zoetwaren en delicatessen worden alleen verkocht en gebruikt in winkels en horecazaken die net zoveel van Italië houden als ik doe. Zo weet ik zeker dat mijn liefde voor de smaak van Italië met de best mogelijke ervaring bij de mensen in Nederland terecht komt. Bekijk hieronder waar u kunt genieten van onze Italiaanse producten. Voer jouw locatie en straal in kilometers in en je ziet alle winkels en horecapunten in jouw omgeving.