Duurzame smaken uit Sicilië

Sicilian Factory Gourmet

 

Sicilian factory Gourmet is een jong bedrijf uit het dorp Villalba in het hart van Sicilië. Ze maken pure crèmes, pesto’s en jam, op basis van seizoensgebonden producten. Biodiversiteit, ecologische duurzaamheid en de hoogste kwaliteit zijn de uitgangspunten voor de productie. Daarom wordt er op 100% natuurlijke wijze geproduceerd, zonder pectine, emulgatoren, chemische zuren, conserveermiddelen, kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen of gebruik van pesticiden.

 

Resultaat 1–12 van de 92 resultaten wordt getoond

Natuurlijke Ingrediënten

De ingrediënten zijn eenvoudig en worden ambachtelijk geoogst. Voor de jam gebruikt het bedrijf bijvoorbeeld het beste verse Siciliaanse fruit, zodat de authentieke aroma’s en smaken van de Siciliaanse grond behouden blijven. Echte jam vraagt niet meer dan een beetje suiker en vers fruit dat op het juiste moment is geoogst. Zo gaat er in 100 gram mandarijnenjam 140 gram mandarijnen en daar blijft het bij.

Duurzame relaties

De gehele toeleveringsketen wordt streng bewaakt door eerlijke en duurzame relaties met boeren aan te gaan. Op deze manier kan het merk innoveren met nieuwe smaken en zo inspelen op de veranderende behoefte van de consument.

Leidende principes zijn authenticiteit, vakmanschap, eenvoudig produceren, ingrediënten zonder enige chemische toevoegingen en een authentieke manier van conserveren. Alle keuzes van het bedrijf zijn gebaseerd op respect voor het milieu, de mens en zijn gezondheid.